پلاتر یک دستگاه چاپ ویژه است كه به طور معمول برای چاپ تصاویر گرافیكی یا دیگر ترسیم های با عرض زیاد به كار می رود . پلاتر قادر به چاپ هر نوع عکس با عرض زیاد جهت ایجاد تابلو یا نقشه های صنعتی و شكل ها است و به طور معمول این كار با حركت هد رنگریز متحرک روی یك صفحه كاغذی بزرگ صورت می گیرد . دقت پلاتر در تهیه ترسیم ها بسیار زیاد است . پلاتر برای تهیه متن مناسب نیست زیرا باید هر كاراكتر به صورت منفرد رسم شود كه این كار وقت گیر است . پلاتر می تواند به سادگی یا رسم نقطه های منفرد پر شمار گرافیك های پیكسلی خوبی ارائه دهد . در واقع پلاتر به آسانی می تواند ترسیم های بزرگ را انجام دهد .
از پلاتر بیشتر برای چاپ نقشه ها و نمودارها استفاده میشود.از آنجایی که چاپگرها حداکثر کاغذهایی به ابعاد a3 را میتوانند چاپ کنند و در کارهای نقشه کشی به ابعاد بیش از این نیاز است لذا به منظور تولید خروجی های بزرگ از پلاتر ها استفاده میشود.
پلاترها به دو گروه تقسیم میشوند. پلاتر هایی که در آنها از کاغذ خاصی با پوشش ویژه استفاده می کنند الکترو استاتیک نامیده میشوند و پلاتر هایی که از کاغذ های معمولی استفاده می کنند.
ویژگی های پلاتر
پلاترها ویژگیهایی دارند که در انتخاب و کاربری آنها بسیار تاثیرگذار هستند. برای خرید پلاتر باید به این مشخصات توجه کنید تا بتوانید بهترین گزینه را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید.
- کاربردها: پلاترها مدلهای متنوعی دارند و برای کاربریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. شما باید با توجه به کاربری خود، از دستگاهی استفاده کنید که حداقل آپشنها را داشته باشد و وظایف پایه خود را به خوبی انجام دهد.
- رزولوشن چاپ: این معیار یکی از مهمترین معیارهایی است که باید هنگام انتخاب پلاتر در نظر بگیرید. این رزولوشن با واحد نقطه بر اینچ بیان میشود.
- سرعت چاپ: هر پلاتر در یک بازه زمانی معین، مقدار مشخصی را میتواند چاپ کند. این معیار با واحد متر مربع بر ساعت سنجیده میشود. توجه کنید که سرعت چاپ سیاه و سفید با سرعت چاپ رنگی متفاوت است.
- تکنولوژی چاپ: انواع پلاتر با تکنولوژیهای مختلفی چاپ میکنند.
- حداکثر عرض برش: عرض برش با توجه به نوع پلاتر و نیز نوع موادی که چاپ یا برش روی آنها انجام میشود، مشخص میشود.
- نوع مواد ورودی: پلاترها قابلیت چاپ و برش روی مواد مختلفی را دارند. با توجه به نوع کاربری باید پلاتری انتخاب کنید تا بتواند مواد مورد نظر شما را برش دهد یا روی آن چاپ انجام دهد.
فهرست مطالب
پلاتر چه کاربرد هایی دارد؟
معمولا معماران و مهندسان از پلاتر برای چاپ نقشه هایی با کیفیت بسیار بالا و همچنین نقشه هایی که وضوح جزئیات در آن مهم است استفاده می کنند، زیرا دقت چاپ این دستگاه بسیار بالاست و می تواند نقطه های ریز بسیار زیادی را با شمار پیکسلی بالا رسم کند. البته این موضوع را باید گفت که پلاتر برای چاپ تصاویر گرافیکی A3 و حتی کاغذ های عریض تر بسیار مناسب است زیرا کیفیت چاپ خارق العاده ای را برای کاربران به نمایش در می آورد.
هدف اصلی طراحان این دستگاه از ساخت پلاتر، اتصال آن به کامپیوتر و یا لپتاپ، پردازش و ترسیم دستورات ارسالی از کامپیوتر می باشد. این چاپگر نسبتا بزرگ نقشه و نمودار های ترسیمی طراحی شده توسط رایانه را با استفاده از هد های مخصوص که مهم ترین و اصلی ترین قطعه دستگاه پلاتر هستند بر روی کاغذ چاپ می کنند.
انواع پلاتر (رسام)
همانطور که در بالا گفته شد پلاتر ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول پلاتر هایی هستند که در آنها از کاغذ خاصی با پوشش ویژه استفاده می کنند که اصطلاحا الکترو استاتیک نامیده میشوند و پلاتر هایی که از کاغذ های معمولی استفاده می کنند. در تصویر مقابل می توانید تصاویر مربوط به سه مورد از انواع دستگاه های پلاتر را که در بازار موجود می باشد را مشاهده کنید همچنین در بخش زیر می توانید انواع مختلف این دستگاه را مشاهده کنید:
پلاتر الکترواستاتیک (لیزری)
پلاتر های لیزری علاوه بر پلات (پرینت مهندسی) امکان اسکن و کپی از پلات ها و نقشه هایی با عرض زیاد را نیز دارد. گرافیست ها، چابخانه های دیجیتالی، مهندسان، شرکت های مشاوری و عمرانی و آتلیه های عکاسی از پلاترهای لیزری استفاده می کنند. این نوع پلاتر یکی از پرکاربرد ترین نوع پلاتر ها است.
پلاتر قلمی
این دستگه ها با استفاده از یک یا چند قلم رنگی، خطوط را روی کاغذ یا رسانه ای شفاف طراحی می کند. این نوع پلاتر برای تهیه متن مناسب نیست چرا که باید هر کاراکتر به صورت واحد ترسیم شود که مستلزم زمان بسیار زیادی است. در حقیقت پلاتر های قلمی می توانند به آسانی ترسیم های بزرگ را ارائه دهند.
پلاتر جوهرافشان
این مدل از پلاترها ساختار و کارکردی مانند پرینتر های جوهر افشان معمولی دارند که در سایز های بزرگتر تصاویر را چاپ می کنند و همچنین می توانند اشکال و حروف را نیز ترسیم کند. این نوع پلاتر ها از جوهر مایع جهت ترسیم تصاویر استفاده می کنند و از متداول ترین انواع پلاتر هستند.
راهنمای خرید پلاتر
خرید دستگاه پلاتر اغلب برای شرکت هایی که در ماه نیاز به چاپ تصاویر و اسناد در ابعاد بزرگ و متراژ بالایی دارند، امری مهم و ضروری به حساب می آید. بیشتر شرکت ها برای خرید دستگاه پلاتر به سراغ دستگاه های پلاتر دست دوم یا خرید قسطی پلاتر می روند ، که قیمت نهایی پلاتر برای آنها به صرفه تر باشد زیرا پلاتر های آکبند قیمت های بسیار بالایی دارند. اما باید به این نکته توجه کنند که در خرید دستگاه های پلاتر دست دوم یا استوک باید توجه ویژه ای به لوازم و خدمات پس از فروش آن دستگاه داشته باشند.
خرید یک دستگاه پلاتر کارکرده می تواند یک گزینۀ مقرون به صرفه برای کسب و کار شما باشد. اگر کسب و کار شما به تولید گرافیک بُرداری در مقیاس بزرگ مانند نمودار ها، نقشه ها و طرح های گرافیکی است، به چاپگر پلاتر نیاز خواهید داشت. دستگاه های پلاتر که به نام چاپگرهای CAD با اندازۀ بزرگ (و طراحی به کمک رایانه) نیز شناخته می شوند، بر اساس فرمول های ریاضی، تصاویر خطی با دقت و صحت بالا ایجاد می کنند و یک عنصر اساسی در صنایع ساختمانی، مهندسی و معماری محسوب می شوند.
برای مشاوره و خرید بهترین دستگاه پلاتر و مناسب با کار خودتان می توانید از کارشناسان اداریز کالا کمک بگیرید تا شما را در جهت خرید بهترین دستگاه پلاتر یاری کنند.
سوالات متداول در مورد پلاتر
پلاتر با پرینتر جوهرافشان چه تفاوتی دارد؟
پلاتر دستگاهی است که شباهت زیادی به پرینتر دارد و برای چاپ کارهای گرافیکی برداری استفاده میشود. پلاترها به جای تونر، از یک خودکار، قلم، نشانگر یا ابزار نوشتاری دیگر برای کشیدن خطوط متعدد و پیوسته روی کاغذ استفاده میکنند. اما پرینترها یک سری نقطه را روی کاغذ چاپ میکنند.
معایب پلاترها چیست؟
این دستگاهها نسبت به پرینترها گرانتر هستند و معمولا فضای بیشتری را اشغال میکنند.
پلاتر چه کاربرد هایی دارد؟
- پلاترها میتوانند روی کاغذهای بسیار بزرگ کار کنند و در عین حال نتیجه کار وضوح و کیفیت بالایی داشته باشد.
- پلاترها میتوانند روی طیف گستردهای از مواد مسطح از جمله تخته سهلا، آلومینیوم، ورق فولادی، مقوا و پلاستیک چاپ کنند.
- پلاترها اجازه میدهند که همان الگوی داده شده هزاران بار بدون هیچگونه تخریب یا کاهش کیفیت تصویر ترسیم شود.
- از پلاترها اغلب برای برنامههای CAE (مهندسی به کمک کامپیوتر) مانند CAD (طراحی به کمک کامپیوتر) و CAM (تولید به کمک کامپیوتر) استفاده می شوند.
- پلاترها میتوانند همه الگوها و قالبها را روی دیسک ذخیره کنند و دردسر بارگیری مکرر الگوها یا قالبها را از بین ببرند.
بزرگترین تولید کننده پلاتر چه شرکتی است؟
شرکت های بزرگی از جمله Hewlett Packard (HP) ، کانن و Roland پلاتر تولید می کنند. در این میان اچ پی بزرگترین شرکت سازنده است و بزرگترین بازار را در اتحادیه اروپا و سراسر دنیا دارد.
در سال 1968 اچ پی اولین پلاتر خود با نام 9125A که یک پلاتر تخت بود را معرفی کرد.
شرکت خدماتی اداریز کالا
شرکت اداریز کالا درگاهی امن و ایمن است که سرویس ها و خدمات بسیار متنوع و مفیدی در اختیار کاربران خود می گذارد. شرکت اداریز کالا در حوزه فروش، خدمات پس از فروش و تعمیرات پلاتر به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای فعالیت می کند. در هر حوزه امکانات و تسهیلات کاربردی تدارک دیده است. این تسهیلات و خدمات کمک می کند تا هر کاربر بتواند هم در بخش فروش و هم در بخش تعمیرات، بهترین و با کیفیت ترین خدمات را دریافت کند.
تعمیرکاران و کارشناسان در بخش تعمیرات و فروش همواره در کنار کاربر هستند تا او بتواند تصمیم درست اتخاذ کند. باید بدانید که تمام سرویس ها و خدمات شرکت اداریز کالا همراه با ارائه ضمانت نامه های کتبی است. این واحد خدماتی با کیفیت ارائه می دهد به همین دلیل است که توسط خود کاربران به یکدیگر معرفی می شود. برای شرکت ما هیچ افتخاری مهمتر از این موضوع نیست. می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با مرکز تعمیرات ماشین های اداری تماس بگیرید.
بسیار عالی و مفید. مطالب کامل بود
خرسندیم که این مطلب مورد تائید شما قرار گرفته است